Ediție a festivalului de căluș pentru copii, dedicată Centenarului, la Slatina

  • 24 Aprilie 2018 18:39
Ediție a festivalului de căluș pentru copii, dedicată Centenarului, la Slatina

Ediția din acest an a Festivalului Național al Copiilor 'Călușul românesc', ce va avea loc la Slatina în perioada 29 mai - 2 iunie, va fi dedicată Centenarului Marii Uniri, iar la eveniment sunt așteptați să participe peste 2.500 de copii din țară și din străinătate, potrivit unei hotărâri adoptată marți de Consiliul Local Slatina. 

Consilierii locali au aprobat aprobat marți alocarea sumei de 80.000 de lei pentru organizarea Festivalului Concurs Național al Copiilor 'Călușul Românesc', ajuns în 2018 la ediția a XX-a. 

În deschiderea festivalului, pe esplanada din centrul orașului, va fi pus în scenă un tablou coregrafic dedicat Centenarului Marii Unirii, la respectivul moment artistic urmând să participe toate ansamblurile și formațiile invitate. 

În perioada 29 mai - 1 iunie, pe parcursul fiecărei zile, pe străzile municipiului Slatina formațiile de călușari copii vor face demonstrații, iar pe scena ce va fi amenajată pe esplanadă, se va desfășura concursul de muzică și dans popular. Anul acesta au fost invitați la festival și copii din Slovacia. 

Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Slatina, Primăria Slatina, Inspectoratul Școlar Județean Olt, în colaborare cu alte instituții publice și instituții de cultură.

Anul trecut, participanții la Concursul Național al Copiilor 'Călușul românesc' au stabilit două recorduri naționale, cel mai mare număr de călușari care joacă împreună călușul - 1.052 de persoane, precum și recordul de cel mai mare număr de copii la un festival de folclor - 2.369.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău