Echipa de fotbal a Franței a revenit cu trofeul Cupei Mondiale la Paris. Peste 300.000 de persoane au umplut străzile

  • 17 Iulie 2018 10:55
Echipa de fotbal a Franței a revenit cu trofeul Cupei Mondiale la Paris. Peste 300.000 de persoane au umplut străzile

Sute de mii de francezi i-au întâmpinat, la Paris, pe membrii echipei de fotbal a Franței, care a revenit cu trofeul Cupei Mondiale, câștigat duminică seara, după finala cu Croația (4-2).

''Les Bleus'' au defilat pe celebrul bulevard Champs Elysees într-un autobuz descoperit, în uralele mulțimii, înainte de a participa la o recepție oferită de președintele Republicii, Emmanuel Macron.

Peste 300.000 de persoane au umplut Champs Elysees, zona din jurul Arcului de Triumf și Place de la Concorde duminică noaptea, după finală, petrecând până spre dimineață, cântând Marseilleza, claxonând și aprinzând artificii.

Campionii mondiali au fost urmăriți în finală de 19,3 milioane de telespectatori în Franța, la 20 de ani, după ce selecționata ''Cocoșului Galic'' câștiga primul său titlu mondial (13 iulie 1998).

Metroul parizian a anunțat modificarea temporară a numelor unor stații în cinstea campionilor mondiali, astfel stația Notre-Dame des Champs a fost redenumită ''Notre Didier Deschamps'', iar Victor Hugo și-a schimbat numele în ''Victor Hugo Lloris'', după căpitanul și portarul echipei Franței, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău