După atacul terorist din Franța, Donald Trump consideră că trebuie să fie dat acordul pentru ridicarea zidului la frontiera cu Mexicul

  • 12 Decembrie 2018 17:18
După atacul terorist din Franța, Donald Trump consideră că trebuie să fie dat acordul pentru ridicarea zidului la frontiera cu Mexicul

Ce legătură există între atacul armat comis marți seara în Franța, la Strasbourg, și granița dintre Mexic și Statele Unite? Pentru Donald Trump, este evident: trebuie închise frontierele, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Un alt atac terorist groaznic în Franța. Vom continua să ne consolidăm frontierele', a declarat președintele american miercuri dimineața pe Twitter.

Chuck și Nancy trebuie să ne dea voturile pentru a avea mai multă Securitate la Frontieră!', a continuat el, referindu-se la Chuck Schumer, liderul democraților din Senatul SUA, și Nancy Pelosi, care urmează să preia în ianuarie conducerea Camerei Reprezentanților.

Președintele i-a primit pe Chuck Schumer și Nancy Pelosi cu o zi înainte în Biroul Oval, moment devenit tensionat din cauza schimbului de replici dure în legătură cu zidul la frontiera cu Mexicul promis de Donald Trump în campania prezidențială, democrații refuzând să acorde voturile necesare în Congres pentru finanțarea construcției.

'Democrații și președintele Obama au dat Iranului 150 de miliarde de dolari și nu au primit nimic în schimb, însă nu pot da cinci miliarde de dolari pentru Securitatea Națională și un Zid', a mai spus Trump.

Autorul atacului armat de la Strasbourg, un bărbat de 29 de ani, urmărit pentru radicalizare islamistă, este în continuare căutat de forțele de ordine. El s-a născut la Strasbourg și figurează în evidențele poliției pentru infracțiuni de drept comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău