Logo
Prima pagină

Toate ştirile

Duminică, 25 martie 2018, PMAN, Marea Adunare Centenară

14 Martie 12:52

O Mare Adunare Centenară va fi organizată pe 25 martie, în Chișinău, cu prilejul marcării a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918.


Duminică, 25 martie 2018, PMAN, Marea Adunare Centenară

Duminică, 25 martie 2018, PMAN, Marea Adunare Centenară


La eveniment sunt așteptați să participe primarii și consilierii din cele peste 100 de localități și orașe care au votat declarații de Reunire cu România și toți cei care susțin ideea revenirii Basarabiei la Patria-mamă, după cum au anunțat organizatorii, astăzi într-o conferință de presă. 

Președintele Blocului Unității Naționale Ion Leașcenco:

”Marea Adunare Centenară va fi una statică, nu va fi un marș cu acea mulțime de peste 100 de mii de persoane. Oamenii din raioane se vor aduna în mai multe puncte din centrul Chișinăului. Cei din sudul R. Moldova vor veni în scuarul Academiei de Știință la ora 11:00 și de aici vor merge spre Piața Marii Adunări Naționale, cei din nord în fața Circului, raioanele Nisporeni, Ungheni, Călărași se vor aduna în fața Universității Pedagogice ”Ion Creangă iar populația din localitățile din preajma Chișinăului vor veni în PMAN în mars, pe jos”

Alianța pentru Centenar, organizatorul manifestației din 25 martie, este formată din peste 100 de organizații civice din Republica Moldova, România și Diasporă.

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: