Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor și s-au prăbușit la Suceava. Unul din piloți a murit

  • 04 August 2018 13:13
Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor și s-au prăbușit la Suceava. Unul din piloți a murit

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, la Frătăuții Vechi, județul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbușit în afara pistei. Unul dintre piloții implicați în accidentul aerian din Suceava a murit, iar pentru celălalt a fost solicitat un elicopter SMURD care să îl ducă la spital.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pilotul găsit inconștient a fost declarat decedat, transmite MEDIAFAX.

„Pilotul inconștient a fost declarat decedat. Celălalt pilot a fost extras din avion și stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iași”, a transmis IGSU.

Accidentul a avut loc în apropierea aerodromului de la Frătăuții Vechi, iar cele două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit îăn aer, prăbușindu-se în afara pistei.

Nu au fost alte persoane care să fi fost în pericol, accidentul având loc în timpul unui zbor de antrenament.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, în timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, unul dintre piloți fiind în stare gravă, inconștient.

„Cei doi piloți de la manșă au rămas încarcerați, iar unul dintre ei este inconștient. Nu au fost înregistrate alte victime”, a spus Găleată.

La fața locului, în Frătăuții Vechi, acționează o autospecială de stingere și descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău