Donald Trump anunță că a avut o întâlnire „extraordinară” cu Angela Merkel

  • 11 Iulie 2018 20:09
Donald Trump anunță că a avut o întâlnire „extraordinară” cu Angela Merkel CNN

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că a avut o întrevedere "extraordinară" cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, catalogând drept "foarte bune" relațiile bilaterale, deși criticase dur Berlinul din cauza legăturilor cu Moscova.

"Avem o relație foarte, foarte bună", a declarat Donald Trump, potrivit publicației germane Die Welt, după întrevederea bilaterală pe care a avut-o cu Angela Merkel cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles.

"Am avut o întrevedere extraordinară, am discutat despre bugetele alocate apărării și despre relațiile comerciale", a precizat Donald Trump.

Cu câteva ore înaintea întrevederii cu Angela Merkel, Donald Trump afirmase, de față cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO: "Germania este controlată în totalitate de Rusia, deoarece primește 60%-70% din energie din Rusia și o nouă conductă de gaz; să îmi spuneți dacă această situație este adecvată, deoarece eu cred că nu este, cred că este un lucru foarte rău pentru Alianța Nord-Atlantică".

Donald Trump a criticat-o în mai multe rânduri pe Angela Merkel din cauza politicilor în materie de imigrație și practicilor comerciale.
 
Sursa: Mediafax
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău