Documentarul „CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI” a obținut al patrulea premiu internațional

  • 05 Noiembrie 2018 11:40
Documentarul „CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI” a obținut al patrulea premiu internațional

Documentarul „CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI”, în regia lui Dumitru Grosei, a obținut premiul ”Cel mai bun film documentar cu tematică istorie și conservare patrimoniu” la Amorgos Tourism Film Festival, care s-a desfășurat în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie 2018, pe insula Amorgos, Grecia.

Amorgos Tourism Film Festival are loc anual pe insula Amorgos, fiind organizat de Asociația Culturală a Femeilor din Tholaria - Amorgos. Festivalul urmărește să popularizeze și să încurajeze punerea în aplicare a practicilor ecologice în domeniul turismului, determinate de nevoia de responsabilitate socială și de dezvoltare durabilă, să încurajeze producția filmelor și să promoveze spiritul de prietenie și cooperare între producătorii din întreaga lume.

CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI a mai obținut în 2018 alte 3 premii - Premiul pentru cel mai bun film la tema "Etnoecologie (natură și oameni indigeni)" în cadrul Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE, din Rusia; Marele Premiu ”Cel mai bun film etnografic” în cadrul Festivalului Internațional de Film Etnografic din Zlatna, județul Alba, România; premiul pentru cel mai bun documentar la Constanta International Film Festival, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent.

Recent, filmul CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI a mai fost selectat pentru proiecție în cadrul Independent Producers Indie Film Festival, aflat la a XIII-a ediție, care a avut loc în București, în perioada 17 - 22 septembrie 2018.

Filmul documentar CĂLĂRAȘI - UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, cu durata de 52 de minute, este produs în 2018, de SYMBOL MEDIA (Moldova), co-produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și HI-FI PRODUCTION (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași. 

Sinopsis: 

Călărașul este un ținut deosebit. Chiar dacă întreaga Moldovă este o așezare pitorească și foarte frumoasă, Călărașul se deosebește prin faptul că se află în mijlocul codrilor. Această așezare bogată are și prioritățile sale specifice: de istorie, cultură, spiritualitate, etnografie, agricultură, meșteșuguri și îndeletniciri, dar și de folosire a Codrilor ca mijloc de apărare. Datorită Codrilor ținutul Călărașilor a putut să reziste de-a lungul timpului tuturor năvălirilor barbare.

Călărași este o localitate așezată în regiunea unei cruci mari basarabene, formată din patru sfinte mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula. Dacă luăm harta Basarabiei, vedem această mare cruce a acestor patru așezări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău