Descoperire istorică în Egipt. Un sarcofag vechi de 2.000 de ani, dar arheologii nu știu cine se află în el

  • 15 Iulie 2018 10:45
Descoperire istorică în Egipt. Un sarcofag vechi de 2.000 de ani, dar arheologii nu știu cine se află în el

Arheologii egipteni au făcut o descoperire rară: un sarcofag imens, din granit negru, cel mai mare sarcofag găsit vreodată în Alexandria. Arheologii nu au nici cea mai mică idee cine s-ar putea afla înauntrul sarcofagului, însă un lucru le este clar: date fiind dimensiunile acestuia, s-ar putea afla în fața unei descoperiri istorice, scrie CNN.

Înalt de 1,85 metri, sarcofagul a fost descoperi îngropat la 5 metri sub pământ, alături de un cap de bărbat realizat din alabastru. Trăsăturile chipului acestuia sunt aproape imposibil de recunoscut acum, după ce capul a stat îngropat atâția ani.

Sarcofagul a fost descoperit pe 1 iulie, la un sit de construcții, în timpul unei inspecții arheologice de rutină făcută de oficiali guvernamentali. Situl ar data încă din era Ptolemică, între 305 și 30 înaintea erei noastre, ceea ce înseamnă că sarcofagul se află îngropat acolo de mai bine de 2.000 de ani.

Specialiștii care au analizat sarcofagul spun că acesta nu a fost deschis până acum, ceea ce le-ar da arheologilor ocazia rară de a-i descoperi și studia componentele.

Sarcofagul este acum sursă de speculație pentru mulți, iar unii specialiști nu exclud varianta ca acesta să fie mormântul pierdut al lui Alexandru cel Mare. Locul în care a fost îngropat acesta rămâne încă un mister. Pe de altă parte, alți experți citați de presa egipteană susțin că, deși sarcofagul are dimensiuni mai mari decât cele uzuale, este mult prea mic pentru a fi închis în el Alexandru cel Mare. Cel mai probabil, el aparține unui nobil care trăia în Alexandria la acea vreme.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău