Deputat ucrainean | Prezența lui Vladimir Putin la nunta ministrului austriac de externe este „încă o lovitură pentru valorile europene”

  • 16 August 2018 11:01
Deputat ucrainean | Prezența lui Vladimir Putin la nunta ministrului austriac de externe este „încă o lovitură pentru valorile europene”

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ucrainean, Hanna Gopko, susține că participarea președintelui rus, Vladimir Putin, la nunta ministrului austriac de externe, Karin Kneissl, ar discredita Austria și statutul acesteia de țară neutră.

„Pe 18 august, printre oaspeții la nunta șefului diplomației austriece se va număra și Putin, cel al cărui loc este, de fapt, în boxa acuzaților. Participarea sa la nuntă discreditează Austria ca stat neutru, care poate fi un intermediar pentru Ucraina" - a scris parlamentarul ucrainean pe contul său de Facebook.

Potrivit Hannei Hopko, prezența președintelui rus la nunta ministrului austriac de externe este "încă un semnal și o lovitură pentru valorile europene, în condițiile în care deținuți politici ai Kremlinului precum ucrainenii Sențov și Baluh riscă să moară din cauza grevei foamei, ucrainenii sunt torturați zilnic în teritoriile ocupate, iar în estul Ucrainei continuă atacurile zilnice pentru că Putin nu respectă acordurile și, prin urmare, nu există un armistițiu".

"Putin trebuie să stea în boxa acuzaților, din cauza unor crime precum cazurile MH17, Alep sau Salisbury" - a subliniat Hanna Hopko, șefa Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Kiev. Aceste acuzații sunt făcute de deputatul ucrainean în contextul în care în presă au apărut informații potrivit cărora, în drumul său spre Berlin, președintele rus, Vladimir Putin, va face o escală la Viena, pentru a participa, pe 18 august, la nunta ministrului austriac de externe, Karin Kneissl.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău