Delegația NDI va evalua mediul pre-electoral din R. Moldova

  • 12 Decembrie 2018 14:49
Delegația NDI va evalua mediul pre-electoral din R. Moldova

Institutul Național Democratic (NDI) vine în R. Moldova pentru a desfășura o misiune pre-electorală de evaluare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit unjui comunicat al Institutului, misiunea, care se va afla în R. Moldova în perioada 12-15 decembrie, demonstrează interesul comunității internaționale în dezvoltarea proceselor politice democratice din țara noastră și își propune să ofere o evaluare imparțială a mediului politic.

Membrii delegației sunt Michael Carpenter, director senior al Centrului Penn Biden Pentru Democrație și Implicare Globală, Katie Fox, vice-director NDI pentru Eurasia, Laura Jewett, director regional NDI pentru Eurasia, Samantha Schifrin, consultant legislativ pentru Congresmanul S.U.A David E. Price; Pamela Hyde Smith, fostă ambasadoare a Statelor Unite în R. Moldova, Zlatko Vujović, președintele consiliului de administrație al Centrului pentru Monitorizare și Cercetare CeMI și secretar general al Rețelei Europeene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor, Andrew Young, directorul reprezentanței NDI în Moldova.

„Delegația va evalua etapa la care se află pregătirile pentru alegeri, inclusiv mediul legal și politic, printr-o serie de întâlniri cu reprezentanți ai statului și organelor electorale, potențiali candidați în deputați, lideri ai partidelor politice și reprezentanți ai societății civile, mass-media și comunității internaționale”, se precizează în comunicat.

La finalul evaluării, delegația va prezenta concluziile misiunii și ar putea oferi recomandări pentru îmbunătățirea procesului democratic în cadrul unei conferințe de presă, care va avea loc sâmbătă, 15 Decembrie. Misiunea este finanțată de National Endowment for Democracy (NED).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău