Decizia luată în cadrul ședinței privind dosarul lui Ilan Șor

  • 08 August 2018 15:37
Decizia luată în cadrul ședinței privind dosarul lui Ilan Șor sursa foto: agora.md

O nouă ședință de judecată în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor, principalul învinuit în ”Dosarul miliardului”, a avut loc astăzi la Curtea de Apel Cahul. Magistrații au decis să continue audierile pe 20 august.

La ședința de miercuri, 8 august, au fost audiați martorii acuzării, a afirmat pentru Ziarul de Gardă, avocatul lui Ilan Șor. El susține că martorii audiați au confirmat nevinovăția lui Ilan Șor. La Curtea de Apel au venit și câțiva susținători a lui Ilan Șor.

Este a treia ședință care se desfășoară la Cahul, cu ușile închise, în dosarul transferat în februarie de la Curtea de Apel Chișinău, după ce mai mulți judecători s-au abținut de la judecarea cauzei. Următoarea ședință este planificată pentru 20 august.

Comentatorii politici au denunțat transferul dosarului Șor de la Chișinău la Cahul, atenționând că astfel se încearcă îndepărtarea cazului de ochii presei.

Amintim că prima instanță l-a condamnat, acum un an, pe Ilan Șor la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escrocherie și spălarea de bani.

Totodată, conform raportului companiei Kroll, care investighează această fraudă, Ilan Șor și companiile afiliate acestuia sunt principalii beneficiari ai furtului miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova.

El continuă să exercite funcția de primar al orașului Orhei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău