Decizia ASEM în privința taberei de odihnă unde au fost maltratați 13 copii (ZDG)

  • 14 August 2018 16:04
Decizia ASEM în privința taberei de odihnă unde au fost maltratați 13 copii (ZDG)

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) va rezilia contractul de arendă cu compania „Dovi Grup”, în gestiunea căreia s-a aflat tabăra de odihnă „Trandafir”, unde pe 8 august, curent, 13 copii au fost maltratați de doi educatori minori aflați în stare de ebrietate, scrie Ziarul de Gardă.

Rectorul instituției, Grigore Belostecinic, anunță că ASEM va prelua gestionarea bunului, potrivit sursei citate.

Amintim că 13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 ani și 15 ani, au fost agresați în tabăra de odihnă din orașul Vadul lui Vodă, de către doi adolescenți în grijă cărora au fost lăsați. Poliția Capitalei a informat că cei doi adolescenți, cu vârste de 16 și 17 ani i-ar fi bătut pe ceilalți copii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. 

Pe numele celor doi adolescenți a fost inițiat un proces penal pentru tortură, ei fiind cercetați în stare de libertate. Administratorul taberei a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat pentru privare ilegală de libertate. 

Poliția a mai comunicat că a depistat și anterior o serie de nereguli în activitatea taberei de odihnă și că a sesizat autoritățile locale de la Vadul lui Vodă, dar acestea nu ar fi intervenit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău