De la 1 august, cetățenii non-UE, care au alerte SIS, nu vor mai putea intra în România și Bulgaria

  • 01 August 2018 19:49
De la 1 august, cetățenii non-UE, care au alerte SIS, nu vor mai putea intra în România și Bulgaria

Cetățenii din statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene, pentru care a fost emisă alertă prin Sistemul de Informații Schegen (SIS), nu vor mai putea intra în România și Bulgaria, începând cu 1 august, anunță Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE).

Intrarea în vigoare a acestei interdicții a fost făcută prin decizia (UE) 934/2018 a Consiliului privind punerea în aplicare a dispozițiilor rămase ale acquis-ului Schengen referitoare la Sistemul de Informații Schengen în Bulgaria și în România, informează MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sistemul de Informații Schengen reprezintă o bază de date electronică de interes polițienesc care permite autorităților competente din statele membre să coopereze în vederea menținerii ordinii publice și securității naționale pe teritoriul statelor membre, folosind informații comunicate prin intermediul acestui sistem.

Începând cu 1 august 2018 autoritățile române pot transmite către Sistemul de Informații Schengen propriile semnalări privind cetățeni terți pe ale căror nume au fost emise alerte în scopul refuzării intrării sau șederii pe teritoriul Uniunii Europene și sunt abilitate să pună în aplicare alertele altor state membre în același scop. De asemenea, decizia va permite derularea de consultări între autoritățile naționale din statele membre în ceea ce privește acest tip de semnalări, potrivit sursei citate.

Detalii pe mediafax.ro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău