De ce este acuzat fostul așa-zis ministru de la Tiraspol, răpit în apropierea Chișinăului, și unde se află acesta

  • 31 Iulie 2018 11:40
De ce este acuzat fostul așa-zis ministru de la Tiraspol, răpit în apropierea Chișinăului, și unde se află acesta

Fostul așa-numit ministru de interne de la Tiraspol și cel care a condus serviciul vamal, Ghenadie Kuzmiceov, a fost adus vineri în regiunea transnistreană și se află într-o închisoare din Tiraspol, anunță presa locală care citează informații oficiale.

Acesta este acuzat de organizarea unei scheme de contrabandă și de mită de milioane de dolari în perioada când a condus serviciul vamal. Învinuirile se bazează pe declarațiile unui apropiat de-al lui Kuzmiceov, Serghei Mantaluța, care era responsabil de direcția privind combaterea contrabandei din cadrul serviciului vamal din stânga Nistrului, potrivit presei locale

Astfel, Serghei Mantaluța le-a spus anchetatorilor că fostul său șef a lăsat să treacă ilegal prin punctul de trecere de la Pervomaisc țigări, alcool sau carne, în volume foarte mari, iar pentru aceste „servicii” Kuzmiceov ar fi întocmit un „price-list”, sumele variind de la 50.000 la 250.000 de dolari pe lună. Astfel, cei care l-au arestat pe fostul așa-zis ministru spun că prin această schemă au fost spălate milioane de dolari. 

Mantaluța este deja condamnat la 10 ani de închisoare, iar Ghenadie Kuzmiceov se află în arest. 

Menționăm că Dnestr TV a scris că Ghenadie Kuzmiceov a fost răpit în apropiere de Chișinău, de persoane neidentificate, și transportat în transportat în Transnistria.

Faptul reținerii lui Kuzmiciov a fost confirmat pentru NewMaker.md de soția acestuia, Svetlana Kulikova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău