VIDEO | Daniel Cataraga - dublu campion mondial printre tineret

  • 14 Noiembrie 2018 08:46
VIDEO | Daniel Cataraga - dublu campion mondial printre tineret

Luptătorul de stil greco-roman Daniel Cataraga a intrat în posesia unei noi medalii de aur la campionatele mondiale de lupte printre tineret, reușind al doilea an consecutiv titlul mondial în concursul sportivilor sub 23 de ani.

În finala categoriei de greutate de 77 kg a competiției găzduite de Sala Polivalentă din București, el l-a învins aseară pe danezul Rajbek Bisultanov. Site-ul Federației Internaționale de Specialitate www.unitedworldwrestling.org, notează că Daniel Cataraga este primul dublu campion în istoria campionatelor mondiale printre sportivii sub 23 de ani. 

Până a ajunge în finală, Daniel Cataraga obținut patru victorii în lupte cu sportivi din  Georgia (Bakuri Gogoli), Rusia (Ismail Saidkhasanov), Kârgâzstan (Renat Iliaz Uulu) și India (Sajan Sajan).

Un alt luptător moldovean de stil greco-roman Alexandru Biciu (63 kg) a devenit vicecampion mondial după ce a pierdut finala în fața japonezului Katsuaki Endo. În semifinale, el l-a învins pe românul Mihai Mihuț, după ce în optimi și sferturi reușise să treacă de luptători din Kârgâzstan și Uzbekistan.

La competiția din capitala României, Rep. Moldova este prezentă cu un lot format din 11 luptători.

Amintim că în urmă cu două săptămâni, de asemenea la stilul greco-roman, Victor Ciobanu (60 kg) a devenit medaliat cu argint la campionatele mondiale printre seniori de la Budapesta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău