Cutremurul din Indonezia | Ultimele date privind numărul victimelor și pagubele produse

  • 15 August 2018 16:24
Cutremurul din Indonezia | Ultimele date privind numărul victimelor și pagubele produse

Numărul persoanelor decedate în urma seismului produs la începutul acestei luni în zona insulei Lombok din Indonezia a urcat la 460, în timp ce estimările arată că pagubele materiale în urma dezastrului ar putea depăși 500 de milioane de dolari, a anunțat miercuri Agenția pentru gestionarea dezastrelor din această țară, citată de DPA.

Aproape 7.800 de persoane au fost rănite și peste 417.000 au fost strămutate după seismul de la 5 august, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției, Sutopo Nugroho.

"Persoanele strămutate au nevoie de ajutor după ce distribuția ajutoarelor nu a fost realizată ușor sau proporționat", a precizat acesta.

"Ne așteptăm ca acestea să rămână o vreme în taberele improvizate în timp ce așteaptă ca locuințele lor să fie reconstruite", a adăugat Sutopo Nugroho.

El a precizat că pierderile economice sunt evaluate la 7,45 trilioane de rupii (501 milioane de dolari), însă estimările arată că această sumă va crește pe măsură ce evaluarea pagubelor va continua.

"Catastrofa ne oferă o oportunitate de a construi mai bine", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cutremurul de la 5 august s-a produs la o săptămână distanță de la un seism cu magnitudine mai mică, în urma căruia au murit 20 de persoane din Lombok, o insulă turistică populară.

 Arhipelagul indonezian, care cuprinde 17.000 de insule, este localizat pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cu o intensă activitate seismică. Acest stat din Asia de Sud Est este afectat de numeroase seisme, dar, spre deosebire de cele care au lovit Lombok, cea mai mare parte nu sunt violente. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău