Curtea Supremă de Justiție a restituit cererea de revizuire depusă de Andrei Năstase

  • 17 Iulie 2018 18:34
Curtea Supremă de Justiție a restituit cererea de revizuire depusă de Andrei Năstase

Curtea Supremă de Justiție a restituit cererea de revizuire depusă de primarul nevalidat al Capitalei Andrei Năstase care a reclamat încălcări de procedură la examinarea contestației depuse privind anularea alegerilor din Chișinău.

Reclamanții au invocat faptul că la 25 iunie în cadrul examinării recursului depus de liderul Platformei DA la CSJ, ei au cerut recuzarea completului de judecată. Un alt complet de judecată a respins cererea, dar în componența acestuia se afla și o magistrată care atinsese plafonul limită de vârstă de 65 de ani.

CSJ a examinat marți, 17 iulie, cererea de revizuire și a decis restituirea acesteia reclamanților pe motiv că nu este de competența sa să o examineze. În aceeași hotărâre, CSJ menționează că „restituirea cererii de revizuire, nu exclude posibilitatea adresării cu aceeași cerere de revizuire la Curtea de Apel Chișinău, conform competenței.

Amintim că  Judecătoria Chișinău a declarat nule alegerile pentru funcția de primar de Chișinău câștigate de Andrei Năstase. Curtea de Apel și CSJ au lăsat în vigoare hotărârea, fapt ce a provocat proteste ale opoziției și critici la adresa Guvernului.

Și comunitatea internațională a reacționat la acest caz, iar Uniunea Europeană a decis suspendarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău