Cu drag din România | Bradul din Carpați pentru Târgul de Crăciun din Chișinău va fi instalat însoțit de poliția călare

  • 08 Decembrie 2018 08:08
Cu drag din România | Bradul din Carpați pentru Târgul de Crăciun din Chișinău va fi instalat însoțit de poliția călare

Bradul de Crăciun, donat de România pentru târgul organizat de Guvernul Republicii Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă pe strada 31 August 1989 din Chișinău, urmează să fie instalat astăzi în prejma Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Bradul din Carpații României, cu o înălțime de peste 20 de metri, a trecut vineri, 7 decembrie, la prânz, Prutul în Vama Leușeni, iar spre seara rie a ajuns la Chișinău.

„E atât de mare, încât nici nu încape în imaginația noastră! Mulțumim domnului Gheorghe Popa, Secretar de Stat al Ministerului Culturii și Identității Naționale din România, pentru că a ținut să ne transmită chiar el cadoul din Munții Carpați!", se arată într-o postare pagina de Facebook a Târgului de Crăciun.

Bradul va fi întâmpinat de un echipaj format din șase călăreți ai Plutonului de cavalerie al Inspectoratului Național de Patrulare din cadrul Inspectoratului General de Poliție. Evenimentul va avea loc la ora 14:30, în fața Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Călăreții vor însoți Pomul de Crăciun până pe strada 31 august 1989, unde urmează a fi instalat, relatează TV8.

Autoritățile au atenționat, în acest context, că traficul rutier pe str. 31 August 1989 din Capitală, în perimetrul străzilor Aleksandr Pușkin - Mitropolit Bănulescu-Bodoni, va fi suspendat de sâmbătă, 8 decembrie, până la 15 ianuarie 2019.

Pentru evitarea ambuteiajelor, locuitorii capitalei sunt îndemnați să-și planifice din timp călătoriile, iar șoferii trebuie să respecte indicatoarele rutiere temporar amplasate și să se conformeze cerințelor agenților de circulație. Pe toată durata Târgului de Crăciun, începând cu 15 decembrie 2018, vizitatorii evenimentului își vor putea lăsa mașinile în locurile de parcare special amenajate, inclusiv în Piața Marii Adunări Naționale, intrarea de pe bd. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Pe parcursul săptămânii viitoare, strada 31 august 1989 urmează să fie decorată cu mii de luminițe, anunță organizatorii Târgului de Crăciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău