CSJ va examina luni contestația deciziei privind invalidarea alegerilor la funcția de primar al Chișinăului

  • 23 Iunie 2018 19:27
CSJ va examina luni contestația deciziei privind invalidarea alegerilor la funcția de primar al Chișinăului

Un complet din trei judecători ai Curții Supreme de Justiție va examina luni, 25 iunie, începând cu ora 15.30 contestația privind deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău de invalidarea alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei.

Potrivit informației publicate pe site-ul CSJ, dosarul va fi examina de judecătorii  I.Druță L.Gafton și V.Burduh. Instiotuția însă precizează că membrii completului de judecată ar putea fi modificați.

În calitate de părți ale dosarului sunt prezentați Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale nr. 1, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, Partidul Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Perederii Liudmila.

Dosarul va fi examinat în lipsa părților.

Cele două instanțe au invalidat alegerile motivând că Andrei Năstase, dar și contracandidatul său din turul doi, socialistul Ion Ceban au făcut apeluri de mobilizare la vot în ziua alegerilor, pe rețele de socializare. Justiția a calificat aceste apeluri drept agitație electorală.

Opoziți consideră că deciziile celor două instanțe au fost luate sub presiunea guvernării, care însă a negat că ar avea vreo implicare. Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Uniunea Europeană, dar și un șir de misiuni diplomatice acreditate la Chișinău au transmis mesaje în care își exprimă îngrijorarea față de evoluțiile legate de validarea alegerilor.

PAS și PPDA organizează mâine o acțiune de protest, în fața Primăriei, față de invalidarea alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău