Croazieră la trecerea spectaculoasă a Dunării prin Carpați

  • 03 August 2018 12:03
Croazieră la trecerea spectaculoasă a Dunării prin Carpați

Cazanele Dunării oferă una dintre cele mai spectaculoase priveliști din România, a cărui frumusețe este aproape imposibil de descris în cuvinte., scrie Antena Satelor.

Cel mai lung defileu natural din Europa străbate trecerea Dunării prin munții Carpați creând un spectacol de o frumusețe sălbatică, în care apele învolburate ale fluviului, străjuite de o parte și de alta de Carpați, parcă fierb la propriu.

Cine ajunge în zonă își va dori cu siguranță să exploreze această minunăție a naturii nu numai de pe țărm, ci și din larg. Vestea bună este că recent, croazierele cu vaporul în Clisura Dunării au fost reluate, iar cei care își doresc o aventură unică pe Dunăre, în cea mai frumoasă porțiune a ei, o pot avea.

Traseul stabilit are o durată de două ore, iar un bilet costă 40 de lei sau circa 160 de lei moldovenești pentru adulți și 20 de lei sau circa 80 de lei moldovenești pentru copii. Cursele sunt realizate cu vaporașul “Baziaș 1”, care are o capacitate de 50 de locuri.

Plecarea cu nava se face din portul Moldova Veche, din județul Caraș-Severin, pe traseul stânca Babacaia – Cetatea Golubăț și retur pe partea cealaltă a Insulei Ostrov, unde pot fi admirați caii sălbatici.

“Croazierele pe Dunăre, cu catamaranul Baziaș 1, sunt reluate. Traseul este stabilit pentru două ore, ocazie cu care se va da un tur al fabulosului Ostrov, de unde pot fi admirați caii sălbatici de la Moldova Veche. Totodată, se va vizita Cetatea Golubac și legendara stâncă Babacaia”, a anunțat Consiliul Județean Caraș-Severin.

Nava ”Baziaș ”1 a fost cumpărată în anul 2015 de către Consiliul Județean Caraș-Severin în cadrul unui proiect transfrontalier implementat în parteneriat cu Primăria Kladovo, Serbia, și Consiliul Local Pojejena, în valoare de un milion de euro.

“Recomand celui care vizitează Clisura Dunării să nu rateze o astfel de croazieră cu plecare din Portul Moldova Veche și care îți oferă șansa să petreci aproximativ două ore în locul unde Dunărea își începe călătoria către Marea Neagră prin, probabil, cel mai spectaculos defileu din Europa”, a afirmat Adrian Torma, primarul orașului Moldova Veche.

Croazierele cu vaporașul în Clisura Dunării se realizează pe bază de rezervări.

Sursa: Antena Satelor

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău