Cresc bugetele de asigurări sociale și de asigurări obligatorii de asistență medicală

  • 16 Mai 2018 17:35
Cresc bugetele de asigurări sociale și de asigurări obligatorii de asistență medicală

Guvernul a aprobat creșterea bugetelor de asigurări sociale de stat și de asigurări obligatorii de asistență medicală pe anul 2018.

Astfel, atât veniturile, cât și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul aceasta se majorează cu peste 26 de milioane de lei și vor constitui aproape 19 miliarde 339 de milioane de lei. Cea mai mare parte a fondurilor suplimentare vor fi alocate pentru protecția persoanelor în etate.

De asemenea, vor crește sumele alocate pentru protecția socială în legătură cu pierderea întreținătorului și pentru asistența socială a persoanelor cu necesități speciale.

Fondul asigurării obligatorii de asistență medicală a fost majorat cu 74 de milioane de lei, atât la capitolul venituri, cât și la cheltuieli, până la peste 6 miliarde 733 de milioane de lei. Cea mai mare parte din veniturile suplimentare va fi direcționată pentru asistența medicală spitalicească.

De asemenea, vor fi alocate fonduri suplimentare pentru asistența medicală specializată de ambulatoriu, precum asigurarea accesului universal la diagnosticul de tuberculoză și de depistare activă a stărilor precanceroase la sân.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău