Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" va susține un concert dedicat Centenarului

  • 22 Mai 2018 10:25
Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu, va susține sâmbătă, pe scena Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Timișoara, un concert dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul Festivalului Vox Mundi, care se desfășoară în perioada 24-27 mai.

„Toate concertele din anul 2018 au fost sub egida Centenarului Marii Uniri, însă acesta este primul concert din acest an unde repertoriul este exclusiv românesc, cuprinzând cele mai importante pagini muzicale ale celor mai importanți compozitori din ultimii 100 de ani", a declarat dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu, într-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

Recitalul Corului Madrigal va include și un moment muzical alături de coruri membre ale Programului Național Cantus Mundi, respectiv, Corul "Lebedele" și Corul "Cantanti".

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin, directorul de onoare al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" și prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor.

Recent premiat la categoria Cultură și Creativitate, în cadrul Galei Valori de România 2018, prestigiosul ansamblu coral Madrigal dorește să aducă în atenția publicului timișorean complexitatea muzicală și culturală românească. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Vox Mundi, organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima.

În anul 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri, Programul Național Cantus Mundi va însuma 4.100 de dirijori și 250.000 de coriști din cele 41 de județe ale României.

Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomanii mapamondului, impunându-se astfel ca un adevărat "brand de țară". Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace și Securitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău