Conferință susținută de Vintilă Mihăilescu, pe marginea volumului său ”De ce este România astfel?”

  • 23 Mai 2018 10:05
Conferință susținută de Vintilă Mihăilescu, pe marginea volumului său ”De ce este România astfel?”

O conferință susținută de antropologul de la București, Vintilă Mihăilescu, pe marginea volumului său ”De ce este România astfel?” va avea loc miercuri, 23 mai, la  Universitatea de Stat, în cadrul Zilelor literaturii române.

Cartea a fost lansată anul trecut ca o replică la volumul lui Lucian Boia „De ce este România altfel?”. Dezbaterea va fi moderată de istoricul de la Chișinău, Virgil Pâslariuc.

În cadrul Zilelor literaturii române, eveniment care se va desfășura până sâmbătă, autori consacrați, precum și din generația tânără își vor lansa cărțile, vor participa la dezbateri literare și vor discuta cu cititorii de la Chișinău și Bălți. Evenimentele vor fi organizate nu doar în librării, dar și alte locații, precum Atelierul Cocoșul Roșu, Muzeul Național de Artă, Universitatea de Stat din Moldova, ”Librăria din Centru” și Universitatea de Stat din Bălți.

Alte cărți ce vor fi lansate pe parcursul celor patru zile sunt semnate de Dan Lungu, Nicolae Leahu, Adrian Cibotaru, Dumitru Crudu, Vintilă Milhăilescu, Iulian Ciocan, Tamara Cărăuș, Lavinia Bălulescu, Pavel Păduraru, Moni Stănilă, Igor Guzun, Emanuela Iurkin, iar sâmbătă , 26 mai, programul se va încheia cu lansarea cărții ”Grădina de sticlă”, a Tatianei Țâbuleac.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău