Concluzii CJI: Mai multe televiziuni au promovat sau au defavorizat deschis unii candidații

  • 22 Mai 2018 14:43
Concluzii CJI: Mai multe televiziuni au promovat sau au defavorizat deschis unii candidații

În procesul de reflectare a campaniei electorale pentru alegerile noi, care au avut loc duminică, 20 mai, mai multe televiziuni au promovat deschis unii candidații, iar pe alții i-au defavorizat. Acestea sunt câteva concluzii ale experților de la Centrul pentru Jurnalism Independent, care au monitorizat zece canale de televiziune din Republica Moldova. 

Alegerile locale noi de la Chișinău și Bălți, precum și din alte câteva localități, au fost un bun prilej pentru a vedea cum se comportă autoritățile, dar și mass-media în campania electorală. Mai multe instituții de presă au avut un comportament nejustificat în campania electorală pentru alegerea primarilor, consideră secretarul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte, Polina Panainte.

Mass-media a avut un comportament nejustificat și deseori au prezentat publicului informații părtinitoare, promovând deschis unii candidații și defăimându-i pe alții. Am sesizat Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru că unele posturi TV, cu acoperire națională au declarat oficial că nu vor pune pe post informații electorale, dar totuși au făcut acest lucru, am difuzat materiale electorale. Ne-am dorit ca un asemenea comportament să nu fie replicat și la alegerile parlamentare.”

Unele posturi de televiziune i-au promovat pe unii candidații, punându-i într-o lumină pozitivă și oferindu-le mai mult spațiu de emisie. Iar alți concurenți electorali au fost defavorizați de anumite televiziuni, fiind prezentați într-un context negativ, a explicat directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu.

Experții Centrului pentru Jurnalism Independent au monitorizat felul în care a fost reflectată campania electorală pentru alegerile noi în perioada 20 aprilie-19 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău