Concert extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir la Zilele Bucureștiului, dedicate Marii Uniri

  • 21 Septembrie 2018 10:55
Concert extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir la Zilele Bucureștiului, dedicate Marii Uniri

În ziua de 21 septembrie 2018, în Piața Constituției, cu prilejul evenimentului Zilele Bucureștiului, are loc concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, un eveniment dedicat întregii sale cariere, având invitați numeroși artiști de talie națională și internațională, personalități marcante ale genului liric, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului București. Invitatul special al evenimentului este artistul francez Enrico Macias, care se alătură maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de excepție.

Manifestările dedicate Zilelor Bucureștiului încep vineri, tema ediției din acest an fiind dedicată Centenarului Marii Uniri, urmând a se desfășura sub genericul ''Albastru. Galben. Roșu. Un secol de modernitate în România''.

Tot în contextul Zilelor Bucureștiului, sâmbătă și duminică, în parcurile Cișmigiu și Circului, vor fi organizate un festival dedicat copiilor și spectacole neconvenționale pentru tineri.

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu 8, la sediul din Calea Griviței 64 - 66, la Palatul Suțu și la Casa Filipescu-Cesianu publicul va putea urmări spectacole de teatru, audiții de teatru radiofonic, concerte de jazz și folk sau recitaluri de poezie.

Un concert așteptat de Zilele Bucureștiului va avea loc duminică și va fi susținut de Rod Stewart. Artistul britanic va concerta pentru prima dată, după 23 de ani, în România, în Piața Constituției. În deschidere va urca pe scenă trupa Vunk.

Evenimentul Zilele Bucureștiului are loc în fiecare an marcându-se prima atestare documentară a Bucureștiului, anul acesta Capitala României aniversând 559 de ani, dar și 100 de ani de la Marea Unire. Maratonul cultural dedicat atât bucureștenilor cât și turiștilor care vizitează Capitala se desfășoară de-a lungul a trei zile și este organizat de Primăria Municipiului București, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.


Accesul la evenimente este gratuit în limita locurilor disponibile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău