Compania spațială a șefului Amazon vrea să trimită oameni pe Lună

  • 06 Iulie 2018 16:41
Compania spațială a șefului Amazon vrea să trimită oameni pe Lună

Compania Blue Origin și-a făcut publice planurile pentru o viitoare așezare umană pe Lună, scop în care va trimite primii oameni pe satelitul natural al Pământului peste 5 ani.

A.C. Charania, Directorul pentru Dezvoltare al Blue Origin, compania spațială patronată de Jeff Bezos, a făcut publice planurile proiectului Blue Moon, un proiect al cărui prim pas este un zbor pe Lună până în 2023.

Blue Origin dezvoltă în prezent mijloacele necesare transportării pe Lună a oamenilor și a încărcăturilor necesare pentru viitoare proiecte atât cu NASA, cât și cu diverși parteneri privați.

Proiectul are atât o latură științifică, care ar putea ajuta la mai buna înțelegere a Lunii și a anumitor aspecte legate de corpuri cerești și spațiu în general, cât și o latură comercială care ar putea implica identificarea, extragerea și transportul anumitor resurse de pe Lună.

Anunțul celor de la Blue Origin vine la puțin timp după ce NASA a anunțat că intensifică planurile pentru reînceperea explorării Lunii, o inițiativă susținută de actuala administrație de la Casa Albă.

Însă, planurile NASA prevăd o primă aselenizare în 2020, ceea ce nu coincide cu programul companiei lui Jeff Bezos.

Blue Origin are în derulare mai multe proiecte premergătoare aterizării pe Lună, printre care:

Testarea navei suborbitale autonome New Shepard, care ar trebui să transporte pasageri privați până la finele acestui an;

Construirea rachetei BE-4 care funcționează cu gaz lichefiat;

Dezvoltarea rachetei orbitale New Glenn care va folosi motoarele de la BE-4 pentru a plasa sateliți pe orbită începând cu 2020.

Blue Origin, companie în care Jeff Bezos investește aproximativ un miliard de dolari anual, și-a dublat numărul de angajați în ultimii doi ani, ajungând în prezent la peste 1.500 de angajați și având listate peste 230 de posturi noi.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău