Comisia Europeană își va intensifica pregătirile pentru cazul în care nu va exista un acord pentru Brexit, declară Jean-Claude Juncker

  • 14 Decembrie 2018 08:37
Comisia Europeană își va intensifica pregătirile pentru cazul în care nu va exista un acord pentru Brexit, declară Jean-Claude Juncker

Comisia Europeană își va intensifica pregătirile pentru cazul în care nu va exista un acord cu Marea Britanie privind ieșirea sa din UE, a declarat ieri președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, la finalul unui summit european consacrat Brexit-ului, relatează AFP.

Prim-ministrul britanic Theresa May, care s-a adresat liderilor europeni, a vorbit despre "dificultățile sale" în a obține ratificarea de către Parlamentul britanic a acordului încheiat cu UE și a cerut "asigurări suplimentare".

Guvernul britanic a fixat pentru 21 ianuarie 2019 data limită pentru ca acordul pentru Brexit să fie votat în Parlament.

În concluziile sale, Consiliul European reafirmă că plasa de siguranță, menită să evite o frontieră dură pe insula Irlanda, nu se va aplica decât "temporar".

Liderii UE se declară "ferm hotărâți să lucreze rapid" la o soluție alternativă până pe 31 decembrie 2020, respectiv înainte de încheierea perioadei de tranziție care trebuie să urmeze ieșirea Marii Britanii, pentru a evita aplicarea acestei plase de siguranță, transmite Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău