Comercianții sunt obligați să asigure colectarea, depozitarea și transportarea deșeurilor rezultate din activitatea lor de comerț

  • 11 Octombrie 2018 15:22
Comercianții sunt obligați să asigure colectarea, depozitarea și transportarea deșeurilor rezultate din activitatea lor de comerț

Consiliile locale vor putea să stabilească interdicții și cerințe privind salubrizarea și gestionarea deșeurilor de către unitățile de comerț care își desfășoară activitatea pe teritoriul autorității administrației publice locale. Prevederile se conțin într-un proiect de lege votat în primă lectură joi, 11 noiembrie, în Parlament, transmite IPN.

Inițiativa prevede expres obligativitatea comercianților de a gestiona deșeurile provenite din activitatea de comerț, în cazul stabilirii de către consiliul local a unor cerințe în Regulamentul de desfășurare a activităților de comerț în localitatea respectivă.

Totodată, comercianții sunt obligați să asigure colectarea, depozitarea și transportarea deșeurilor rezultate din activitatea de comerț în conformitate cu legislația privind gestionarea deșeurilor.

Colectarea și transportarea deșeurilor se va efectua de către comerciant, în cazul în care acesta deține autorizație privind gestionarea deșeurilor, sau de către persoanele juridice care dețin autorizație și cu care comerciantul a încheiat contract.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău