Comercianții din raionul Hîncești participă, în România, la Festivalul Marii Uniri

  • 17 Noiembrie 2018 09:15
Comercianții din raionul Hîncești participă, în România, la Festivalul Marii Uniri

Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă și duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângași din București, la eveniment fiind prezenți comercianții din raionul Hîncești, dar și ansambluri folclorice din România și Republica Moldova

Comercianții din raionul Hîncești vor expune și vinde produse specifice zonelor din care provin: plăcinte, vin și struguri, dar și obiecte artizanale. Ansamblul folcloric „Pe-un picior de plai” (comuna Pașcani, Raionul Hîncești) va urca pe scena din Parcul Crângași alături de artiști români precum: Sofia Vicoveanca, Petrică Mîțu Stoian sau Niculina Stoican, informează Primăria Sectorului 6 prin intermediul unui comunicat.

Primăria reamintește că pe 27 martie, în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, autoritățile locale din Sectorul 6 și raionul Hîncești au semnat un acord de înfrățire și colaborare.

„Întâlnirile între reprezentanții celor două comunități au continuat pe parcursul anului, cea mai recentă fiind chiar în Republica Moldova unde, la propunerea domnului Ghenadie Buza, președintele Consiliului Raional Hîncești, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a primit titlul de cetățean de onoare. Sfârșitul acestei săptămâni aduce din nou, împreună, cele două comunități la un eveniment plin de voie bună și bucate alese, în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte dedicate Centenarului: Festivalul Marii Unirii”, menționează aceeași sursă.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural European Sector 6, notează InfoPrut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău