Comemorare a eroilor români de la Mărăști, Mărășești și Soveja

  • 03 August 2018 11:14
Comemorare a eroilor români de la Mărăști, Mărășești și Soveja

În județul Vrancea, România încep, astăzi, mai multe acțiuni de comemorare a eroilor români care au murit pe câmpurile de luptă de la Mărăști, Mărășești și Soveja în timpul Primului Război Mondial.

Timp de trei zile vor avea loc ceremonialuri militare și religioase, expoziții, manifestări artistice, prin care sunt celebrate faptele de arme ale soldaților români.

Primul eveniment va avea loc la Mausoleul Eroilor din Soveja, unde este programat un ceremonial militar și religios, urmat de două momente artistice.

Până luni seara vor avea loc mai multe evenimente de comemorare a eroilor la Statuia Victoria de la Tișița, la Mausoleele eroilor de la Mărăști și de la Focșani. Acestea vor fi dublate de momente artistice și de manifestări culturale.

Duminică Piața Unirii din Focșani găzduiește o expoziție de tehnică militară organizată de Garnizoana Focșani, iar cei prezenți vor putea lua parte la un concert de fanfară. Este programată și o paradă a fanfarelor în municipiul Focșani.

Evenimentele continuă luni seara, la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, unde se vor trage salve de tun și va avea loc și un survol aerian.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău