Coliziunea bombardierelor rusești | Presa face dezvăluiri despre victime

  • 21 Ianuarie 2019 19:25
Coliziunea bombardierelor rusești | Presa face dezvăluiri despre victime

Doua bombardiere tactice rusești de tipul Su-34 s-au ciocnit vinerea trecută deasupra Strâmtorii Tătare (care desparte insula Sahalin de Asia continentală și care leagă Marea Ohotsk la nord cu Marea Japoniei), în regiunea Habarovsk (Extremul Orient rus), iar în urma coliziunii doar unul dintre cei patru piloți a supraviețuit, au comunicat în weekend mass-media ruse, pe fondul unor informații contradictorii emise de surse din Ministerul Apărării de la Moscova după accident, potrivit Agerpres.

Ambele avioane s-au prăbușit în Strâmtoarea Tătară după ce s-au ciocnit, incident prezentat inițial de către Ministerul Apărării rus într-un comunicat drept o "atingere".

Imediat după anunțul accidentului de către mai multe mass-media, agenția oficială de presa TASS a transmis, citând o "sursă anonimă din cadrul Ministerului Apărării", că unul dintre avioane a reușit să aterizeze la bază cu motorul defect. Aceeași informație a fost difuzată și de agenția de presă rusă Interfax, fiind preluată și de alte canale media.

Ulterior, Ministerul Apărării a comunicat că toți piloții au reușit să se catapulteze, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, fără să precizeze câte persoane se aflau la bordul aparatelor de zbor. Având în vedere că echipajul unui Su-34 este format din două persoane, devenise clar că este vorba de patru piloți.

În cursul după-amiezii de vineri, ministerul a anunțat salvarea a doi piloți din apele reci ale Strâmtorii Tătare, la capătul a mai multor ore de eforturi de căutare în condiții dificile, pentru ca apoi să revină și să anunțe că a fost salvat doar un pilot. Al doilea a fost recuperat fără viață. Până seara, echipele de salvare au mai găsit un corp, iar cel de-al patrulea pilot nu a fost descoperit, informa duminică seara publicația Vzgliad.

Conform canalului media citat, doi piloți au decedat - după catapultare - încurcându-se în elementele sistemului lor de parașutare, corpurile lor fiind descoperite de nave pescărești în zonă, conform site-ului 47news din Sahalin.

Su-34 este un bombardier foarte perfecționat, cu dublă comandă, conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Poate să distrugă ținte terestre și aeriene, indiferent de condițiile meteorologice.

Bombardierul, care are la bord rachete cu ghidare prin laser din clasa "aer-sol" și "aer-aer" cu rază lungă de acțiune, are autonomie pentru 4.000 km de zbor, cu o viteză de până la 1.900 km/h și poate să transporte o încărcătura de circa 8 tone.

În momentul producerii accidentului, cele două aparate Su-34, care făceau parte din Regimentul 277 de bombardiere, cu baza la Hurba (Komsomolsk pe Amur), nu aveau armament de luptă la bord, adaugă agențiile de presă ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău