CM 2018 | Rușii au recunoscut că au inhalat amoniac

  • 10 Iulie 2018 12:15
CM 2018 | Rușii au recunoscut că au inhalat amoniac

Medicul selecționatei Rusiei, Eduard Bezuglov, a negat că fotbaliștii ruși s-ar fi dopat în timpul Cupei Mondiale, după ce cotidianul german Sueddeutsche Zeitung a dezvăluit, săptămâna trecută, că jucătorii ruși au inhalat amoniac înaintea victoriei cu Spania, din optimile de finală, precum și la pauza meciului din sferturile de finală, pierdut în fața Croației.

"Este vorba de un simplu amoniac, cu care sunt îmbibate bucăți de bumbac și apoi se inhalează. Acest lucru îl fac mii de sportivi pentru a se revigora și se utilizează de decenii", a declarat Bezuglov, potrivit Digisport.ro.

Medicul Sbornaia a subliniat că amoniacul "nu se folosește doar în sport, ci și în viața cotidiană, atunci când oamenii își pierd cunoștința sau se simt slăbiți".

"Amoniacul este folosit doar pentru mirosul puternic pe care îl eliberează. Puteți merge la orice farmacie, să cumpărați bumbac și amoniac. Acest lucru nu are nimic de-a face cu dopajul", a explicat Bezuglov.

Presa germană a fost cea care a semnalat utilizarea amoniacului de către jucătorii ruși, însă atât Sueddeutschet Zeitung cât și Bild au subliniat că acesta îmbunătățește fluxul sanguin și capacitatea pulmonară, însă nu este o substanță interzisă de reglementările antidoping ale FIFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău