CM 2018 | Polonia a fost sancționată de FIFA, după mesajul fanilor din partida cu Senegal

  • 25 Iunie 2018 08:52
CM 2018 | Polonia a fost sancționată de FIFA, după mesajul fanilor din partida cu Senegal

FIFA a anunțat sâmbătă că a amendat Federația Poloneză de Fotbal cu 10.000 de franci elvețieni pentru afișarea unui banner ofensator arătat de fani în meciul contra senegalezilor, meci pierdut cu 2-1 după autogolul lui Thiago Cionek și golul lui M’Baye Niang.

“Comisia de Disciplină FIFA a sancționat Asociația Poloneză de Fotbal cu o amendă de 10,000 de franci elvețieni și un avertisment pentru afișarea unui banner ofensiv și politic al fanilor polonezi”, scrie FIFA, dar nu au oferit alte informații despre banner. Polonezii au refuzat să comenteze decizia FIFA.

Au mai deschis proceduri disciplinare și împotriva federațiilor de fotbal ale Argentinei și Croației pentru niște incidente întâmplate în tribune în timpul meciului disputat de acestea, meci încheiat cu victoria Croației cu scorul de 3-0. A mai amendat săptămâna aceasta și Federația de Fotbal a Mexicului pentru  “discriminare și insulte” ale fanilor, în timpul meciului câștigat împotriva Germaniei cu 1-0.

FIFA a mai deschis proceduri disciplinare și pentru jucătorii elvețieni Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka pentru celebrarea golurilor cu un mesaj pro-albanez. Federația Sârbă de Fotbal cel mai probabil nu o să scape de o amendă în urma unor incidente în mulțimea de fani și pentru afișarea unor mesaje interzise, în timp ce antrenorul sârb Mladen Krstajic este investigat după declarațiile făcute în finalul meciului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău