Chișinăul consideră prioritară urgentarea finalizării proiectelor de interconectare a R.Moldova la piața energetică europeană

  • 13 Iulie 2018 13:00
Chișinăul consideră prioritară urgentarea finalizării proiectelor de interconectare a R.Moldova la piața energetică europeană

Interesul Chișinăului pentru urgentarea finalizării proiectelor de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană, a fost reiterat de Președintele Parlamentului Andrian Candu la o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, anunță un comunicat al Legislativului.

Discuțiile au vizat și nivelul de implementare a mai multor proiecte importante cu impact social, finanțate de Guvernul României în cadrul programului de asistență în dezvoltare acordat Republicii Moldova.

Oficialii au abordat și subiectul extinderii și diversificării cooperării comercial-economice, reiterând importanța desfășurării, în toamna curentă, la Chișinău, a celei de-a XI-a Sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică. 

Totodată, Andrian Candu a apreciat parteneriatul Parlamentului cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ambasada României în Republica Moldova, urmare a căruia, anual, tinerii din Republica Moldova merg la tabere de vacanță în România. În perioada 14-21 august 2018, 38 de tineri, cei mai activi participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, vor beneficia de o vacanță la mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC” de la Sulina.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău