Chiril Gaburici consideră că „Arena Chișinău”, prezentată de PD, este prioritate strategică a statului

  • 14 Martie 2018 16:19
Chiril Gaburici consideră că „Arena Chișinău”, prezentată de PD, este prioritate strategică a statului

„Construcția unei arene polivalente reprezintă o prioritate strategică a statului, odată ce oferă Republicii Moldova o serie de avantaje și oportunități”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici,

Conceptul „Arena Chișinău” a fost prezentat astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), în cadrul primei ședințe a grupului de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente. Grupul urmează să elaboreze, în termen de 10 zile, foaia de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului și să examineze crearea unui parteneriat public-privat în acest sens, informează MOLDPRES.

„Arena Chișinău” va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri, 800-1.200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că selectarea partenerului privat va fi efectuată în baza unui concurs public și transparent la nivel internațional, pentru a asigura alegerea unui dezvoltator bun, cu experiență în domeniu, cu servicii calitative, executate în termenii stabiliți.

De asemenea, în baza studiului de pre-fezabilitate, s-a propus ca arena polivalentă să fie edificată pe terenul aflat în administrarea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din comuna Stăuceni, suprafața estimativă necesară construcției fiind de circa 10 hectare.

Proiectul privind construcția arenei a fost prezentat ieri, în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat, de către Andrian Candu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău