China | Cel mai lung pod din lume are șase benzi, patru tuneluri și suficient material pentru 60 de turnuri Eiffel (FOTO)

  • 16 Aprilie 2018 10:15
China | Cel mai lung pod din lume are șase benzi, patru tuneluri și suficient material pentru 60 de turnuri Eiffel (FOTO)

China se află pe punctul de a-și transforma orașele prin intermediul unor megaproiecte.

În următorii 10 ani, China plănuiește să încurajeze 250 de milioane de oameni să se mute în megaorașele din țară. Pentru a face față acestei migrații uriașe, oficialii țării au investit zeci de miliarde de dolari în proiecte de infrastructură gigantice. 

Business Insider notează că, anul acesta, China va inaugura cel mai ambițios megaproiect, un pod ce face legătura între Hong Kong, Macao și orașul sudic Zhuhai.  Acesta se întinde pe 54,71 de kilometri fiind cel mai lung pod din lume ce tranzitează marea. 

Denumit podul Hong Kong-Zhuhai-Macao, proiectul ar putea scurta la jumătate călătoria. Localnicii vor putea traversa estuarul Pearl River în aproximativ o oră. Podul are șase benzi șu patru tuneluri, iar unul dintre ele fiind subacvatic. De asemenea, China a construit și patru insule artificiale pentru a susține structura. Denumită ''o minune inginerească'', structura este realizată din 420.000 de tone de oțel, suficient material pentru construirea a 60 de turnuri Eiffel.

Specialiștii în infrastructură se așteaptă ca 40.000 de vehicule să tranziteze zilnic podul.Oficialii susțin că podul va fi funcțional pentru următorii 120 de ani, însă nu poate fi tranzitat de bicicliști sau pietoni. Până în prezent, prețul construcției nu a fost publucat, însă unii specialiști estimează că ar fi fost necesari 15 miliarde de dolari. Construirea întregului proiect a durat șapte ani. 

Sursa: Descoperă

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău