Centenarul Unirii | Zeci de bicicliști au plecat spre Alba Iulia

  • 26 Iunie 2018 12:47
Centenarul Unirii | Zeci de bicicliști au plecat spre Alba Iulia

Aproximativ 50 de bicicliști au plecat marți dimineața din fața Palatului Culturii din Iași pentru a se întâlni la Alba Iulia cu alți cicliști din București, Drobeta Turnu Severin și Timișoara, scrie Agerpres.

Astfel se dorește organizarea celui mai mare marș pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, intitulat "Pedalăm pentru România".

"Facem Turul Centenarului pentru a sărbători cei 100 de ani de la Marea Unire și pentru faptul că suntem români și iubim această țară. Ne-am pregătit prin antrenamente de pedalat și prin multă voie bună. Traseul va fi unul dificil, pe partea asta de Iași. Vor fi destul de multe urcări și destul de mulți kilometri, dar vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Ne iubim țara și vrem să o promovăm pe bicicletă. Este pasiunea noastră", a declarat organizatoarea Turului Centenarului, Andreea Costea.

Potrivit acesteia, cicliștii vor străbate 100 de kilometri în medie, în fiecare zi, cu o viteză de 22 de km/h, cu pauze fixate la 20 - 30 de kilometri, în funcție de dificultate. Marșul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanții fiind însoțiți de un autocar pentru odihnă și situații speciale, mașini tehnice pentru urgențele legate de biciclete, salvare și mașini care delimitează coloana.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău