Centenarul Unirii | Actori din R.Moldova vor susține două spectacole de teatru la București,Suceava și Giurgiu

  • 10 Mai 2018 14:57
Centenarul Unirii | Actori din R.Moldova vor susține două spectacole de teatru la București,Suceava și Giurgiu

Actorii Teatrului Național Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chișinău vor susține mai multe spectacole în orașele București,Suceava și Giurgiu din România.

În perioada 6-18 mai 2018, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni sprijină derularea celei de-a doua ediții a proiectului cultural-artistic "Un pod de teatru peste Prut".

Evenimentul, care are loc în contextul Centenarului Marii Uniri, constă în susținerea de către actorii Teatrului Național Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chișinău a șapte spectacole la București, două la Giurgiu și unul la Suceava. Actorii moldoveni vor susține două reprezentații la Giurgiu, în zilele de 14 și 15 mai, pe scena Teatrului Tudor Vianu. "Nunta", de Anton P. Cehov și "Doctor de femei", de Georges Feydeau sunt piesele de teatru cu care actorii basarabeni îi vor încânta pe spectatorii din Giurgiu.

Proiectul are drept obiectiv valorificarea și promovarea artei teatrale din Republica Moldova în România. De asemenea, manifestația va intensifica dialogul dintre actorii din țară și cei din stânga Prutului și, în contextul organizării spectacolelor în anul Centenarului Marii Uniri, va contribui la conștientizarea importanței unui episod marcant din istoria națională. Proiectul se încadrează în programul IEH "Spațiul cultural comun românesc - Centenar Marea Unire 1918-2018". 

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău