Centenarul Marii Uniri | Zeci de dansatori au format cifra „100”

  • 10 Mai 2018 21:26
Centenarul Marii Uniri | Zeci de dansatori au format cifra „100”

Zeci de dansatori dintr-un ansamblu folcloric studențesc al Universității Babeș-Bolyai au format cifra "100" pe cel mai central bulevard din Cluj-Napoca, la finalul unui flash-mob dedicat sărbătoririi, în acest an, a Centenarului Marii Uniri, scrie Agerpres.

Peste 70 de dansatori și instrumentiști ai Ansamblului folcloric studențesc "Mugurelul" au participat, joi, la un flash-mob care a durat 10 minute și în cadrul căruia au dansat pe melodii specifice zonei Clujului.

"În anul aniversării centenarului Marii Uniri, trei generații de ieri și de azi, din cadrul Ansamblului Folcloric Studențesc 'Mugurelul' al Universității 'Babeș-Bolyai' din Cluj-Napoca și-au dat mâna, exprimându-și bucuria prin dans în cadrul unui flash-mob organizat în zona pietonală a străzii Eroilor din centrul municipiului. Acțiunea s-a derulat la Monumentul Memorandiștilor și la statuia Lupoaicei cu doi fii, Romulus și Remus și s-a bucurat de aprecieri din partea trecătorilor, care s-au oprit să-i vadă, răsplătindu-i cu aplauze pe dansatori și instrumentiști deopotrivă", a declarat Paul Remeș, coordonatorul ansamblului.

Printre dansatori s-au aflat nu doar studenți, ci și copii, cei mai mici având doar 9 ani. Toți cei aproximativ 60 de dansatori s-au pregătit mai bine de două luni pentru cele două momente de flash-mob, care au durat fiecare, câteva minute.

La finalul dansurilor ei au format o poziție finală, prin care au "scris" pe bulevard cifra "100".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău