Centenarul Marii Uniri | Tricolorul va fi arborat pe un catarg înalt de peste 41 de metri la Iași

  • 03 Aprilie 2018 19:45
Centenarul Marii Uniri | Tricolorul va fi arborat pe un catarg înalt de peste 41 de metri la Iași

Drapelul național va fi arborat pe un catarg înalt de peste 41 de metri, care va fi amplasat în parcul aflat la intersecția străzii Palat cu Splai Bahlui Mal Stâng din Iași, realizarea acestuia urmând să dureze aproximativ trei luni.


Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că a semnat contractul pentru construcția celui mai mare drapel din țară, arborarea acestuia fiind una dintre manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri.

"Este un contract așteptat, care face parte din programul Centenar. Am reușit să semnăm destul de devreme, am spune noi, mai ales că am aprobat bugetul din luna februarie. Lucrările vor dura aproximativ trei luni și vor costa aproape 411.000 de lei. Așteptăm cu nerăbdare să vedem care sunt și finanțările de la bugetul de stat pentru programul Centenar, care se pare că nu a început", a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit proiectului, construcția este formată dintr-un catarg metalic, cu o lungime de peste 41 de metri, care va fi așezat pe un soclu cu înălțimea de un metru. Vizibilitatea nocturnă a construcției va fi asigurată prin intermediul a patru reflectoare cu sursă de lumină de tip led, montate pe stâlpii de iluminat existenți în scuar. Drapelul va avea șase metri lungime și patru metri lățime, urmând a fi realizat din poliester cu protecție împotriva razelor ultraviolete, fiind rezistent la intemperii și la acțiunea razelor solare, precum și la foc.

Drapelul va fi vizibil din toate zonele orașului și va fi arborat cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri într-un parc situat vizavi de Sala Polivalentă.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău