Centenarul Marii Uniri | Show aviatic militar pe Valea Bârgăului din Bistrița Năsăud, România

  • 28 Mai 2018 14:15
Centenarul Marii Uniri | Show aviatic militar pe Valea Bârgăului din Bistrița Năsăud, România

Elicoptere, parașutiști, MIG-uri Lancer și tehnică militară de război pot fi admirate astăzi, în premieră, pe Valea Bârgăului din Bistrița Năsăud, unde infanteriștii locali primesc vizita forțelor aeriene.

E primul show aviatic din județ din ultimele decenii. 250 de militari și peste 35 de mijloce tehnice de luptă vor lua parte la activitățile comemorative și festive ocazionate de Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului.

Alături de militarii bistrițeni la eveniment participă piloți și parașutiștii de la Forțele Aeriene Române, care au pregătit pentru astăzi un show aviatic inedit.

Avioanele militare MIG-21 Lancer ale Bazei 71 Aeriene general Emanuil Ionescu vor survola Defileul Bărgâului începând cu ora 12:30, concomitent cu ceremonia militară de la Monumentul Eroilor din Prundu Bărgăului.

În zonă își vor face apoi apariția și elicopterele militare IAR 330 Puma, din care parașutiștii militri vor face un salt pentru a aduce la sol tricolorul național inscripționat cu "România 100".

Evenimentul Centenarul Marii Uniri pe Valea Bărgăului este organizat de Ministerul Apărării Naționale, Divizia 4 Infanterie Gemina, Baza 71 Aeriană Cămpia Turzii, în colaborare cu primăriile de pe Valea Bărgăului.

După demonstrațiile militare, vor fi concerte de muzică de famfară și un spectacol folcloric.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău