Centenar Fest | O reușită, cu dans, voie bună, muzică și bogăție culturală autentică, potrivit Ambasadorului României, Daniel Ioniță (FOTO/VIDEO)

  • 16 Septembrie 2018 11:35
Centenar Fest | O reușită, cu dans, voie bună, muzică și bogăție culturală autentică, potrivit Ambasadorului României, Daniel Ioniță (FOTO/VIDEO)

Artiști din Republica Moldova și România participă la Festivalul ”Centenar Fest”, dedicat Centenarului Unirii, care are loc sâmbătă și duminică la Centrul Cultural ”Vatra” din raionul Strășeni.

La eveniment participă și reprezentanți ai peste 20 de consilii județene din România, iar prima zi a festivalului a fost una reușită, potrivit unei postări pe Facebook a ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Sarbatorim Centenarul Marii Uniri la Complexul cultural Vatra. Prima zi a fost o reusita, cu dans voie buna, muzica si bogatie culturala autentica. Multumesc in primul rand celor peste 20 de Consilii Judetene din Romania care au raspuns invitatiei noastre si au venit la Chisinau cu tot ce are mai bun tara noastra: traditii, folclor, port popular si - cel mai important - bucuria de a trai si simti romaneste! Multumesc, totodata, organizatorilor acestui adevarat festin cultural, precum si sponsorilor evrnimentului. Maine se anunta o zi cel putin la fel de interesanta. Va asteptam cu drag la Centenar Fest!”, scrie Daniel Ioniță.

Potrivit organizatorilor, scopul festivalului este de a promova valorile românești și de a evidenția diversitatea și, în același timp, tradițiile comune, care stau la baza unității istorice, lingvistice și culturale ale acestui neam.

Duminică, 16 septembrie 2018, pe scena festivalului vor evolua cunoscuți artiști precum: Nicolae Furdui Iancu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ionuț Dolănescu, Laura Haidău, Mărioara Gheorghe Man, Ileana și Denisa, Tudor Ungureanu și Ansamblul „Ștefan Vodă”, Surorile Osoianu, ansambluri folclorice din județele: Constanța, Buzău, Ilfov, Mehedinți, Focșani, Cluj, Bihor, Prahova, Arad, Brăila, Mureș, Satu Mare, Târgoviște, Dâmbovița, Neamț, Botoșani, Maramureș, Bacău ș.a., Orchestra Simfonică Muntenia, Florin Georgescu, precum și ansambluri folclorice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău