Cel mai bun boxer moldovean și-a anunțat retragerea din sportul de performanță

  • 11 Octombrie 2018 12:11
Cel mai bun boxer moldovean și-a anunțat retragerea din sportul de performanță

Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile, Veaceslav Gojan, și-a anunțat retragerea oficială din sportul de performanță, transmite MOLDPRES.

”Am decis că a sosit timpul, la 35 de ani împliniți, să mă retrag din sportul de performanță. Am obținut, practic, cu mici excepții, aproape tot ce mi-am dorit și a venit ora când trebuie să mă retrag din ring. Nu voi mai boxa, însă, mă voi afla în continuare în preajmă. Voi antrena. Am selectat, în acest scop, prima grupă de doritori la secția din Briceni. Doresc să mulțumesc pentru performanțele înregistrate, în primul rând, antrenorului, Petru Caduc, care mi-a fost ca un tată”, a declarat astăzi pentru agenție redutabilul performer.

Veaceslav Gojan s-a născut pe 18 mai 1983 la Grimăncăuți (Briceni). Este campion național de 15 ori, maestru emerit al sportului, vice-campion european (2002, Perm) la categoria superușoară, primul campion european în istoria boxului moldovenesc (2011, Ankara), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), posesor al distincției de argint la Cupa Mondială (Moscova, 2008), câștigător al 13 turnee internaționale de anvergură, fiind și la acest capitol primul printre boxerii moldoveni.

În 2008 a fost ales cel mai bun sportiv moldovean de Asociația Presei Sportive din Moldova. Este decorat cu ordinul ”Gloria muncii” și ”Ordinul de Onoare”. Este angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne. Maior. Educă doi copii.

Sursa: Moldpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău