CEC va lua astăzi act de decizia irevocabilă a instanței prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor

  • 29 Iunie 2018 08:29
CEC va lua astăzi act de decizia irevocabilă a instanței prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor

Comisia Electorală Centrală se va întruni în ședință astăzi pentru a lua act de decizia irevocabilă a instanței prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor pentru primăria Chișinăului câștigate de Andrei Năstase.

Deocamdată nu este clar dacă în aceste circumstanțe vor fi organizate noi alegeri sau Capitala va fi condusă de un primar interimar până la alegerile locale ordinare de anul viitor. Membrii CEC pe care i-a contactat Radio Chișinău au refuzat să comenteze ce se va întâmpla în continuare, pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Expertul Nicolae Răileanu consideră că potrivit legislației electorale ar trebui să aibă loc alegeri noi pentru funcția de primar al Capitalei. Alți experți susțin însă că ar trebui să aibă loc alegeri repetate, în două săptămâni, cu participarea acelorași candidați din turul I.

Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat pentru astăzi, la ora 14.00, o acțiune de protest în fața sediului CEC. Comitetul de Rezistență Națională, creat de opoziție, va organiza duminică un protest în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală. Principalele revendicări ale opoziției sunt validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului mixt de vot și tragerea la răspundere a judecătorilor care au decis anularea scrutinului local.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău