CEC a anunțat câte buletine de vot vor fi tipărite pentru turul II al alegerilor din Chișinău și care este costul acestora

  • 29 Mai 2018 12:39
CEC a anunțat câte buletine de vot vor fi tipărite pentru turul II al alegerilor din Chișinău și care este costul acestora

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat astăzi că a început confecționarea matriței pentru tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale noi din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, matrița va fi confecționată la „Tipografia Centrală” din capitală și va fi distrusă imediat după tipărirea buletinelor de vot.

Solicitat de agenție, șeful Direcției comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Comisiei, Corneliu Pasat, a menționat că, după confecționarea matriței, pentru turul doi al alegerilor locale noi din capitală urmează a fi tipărite astăzi circa 635 de mii de buletine de vot.

„Dintre acestea, peste 408 mii vor fi în limba română, iar alte aproximativ 227 mii – în limba rusă. Buletinul de vot va avea lungimea de 124 de mm și lățimea de 140 de mm. Un buletin de vot va costa 17 bani, iar suma totală ajunge la 106 mii lei”, a afirmat Pasat.

Potrivit sursei citate, buletinele vor fi repartizate la secțiile de votare miercuri sau joi.

La 3 iunie, în capitală va avea loc turul doi de scrutin, în care vor concura candidatul socialiștilor Ion Ceban, care în turul întâi a obținut 40,98% din sufragii, și Andrei Năstase de la PPDA, pentru care au optat 32,09% din alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău