Ce spune guvernatorul BNM despre publicarea rapoartelor Kroll

  • 11 Ianuarie 2019 14:21
Ce spune guvernatorul BNM despre publicarea rapoartelor Kroll

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a fost întrebat, în cadruol unui interviu, cum comentează îndemnul Parlamentului European de a publica variantele depline ale celor două rapoarte Kroll.

Potrivit lui Octavian Armașu, BNM nu deține acest raport și nu are cum să îl publice. „BNM a oferit toate informațiile de care a dispus pentru efectuarea acestei anchete, imediat după ce au fost primite de către BNM, în luna martie 2018, au fost transmise Procuraturii Anticorupție. (...) Măsura în care publicarea acestor informații poate dăuna procesului anchetei, precum și oportunitatea publicării lor urmează a fi stabilite de organele de anchetă”, a menționat guvernatorul BNM. 

Menționăm că primul raport privind frauda bancară a fost publicat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, deși inițial se anunțase că aceste informații nu vor fi publicate la cererea companiei Kroll, în conformitate cu obligațiunile asumate în contract de către autoritățile de la Chișinău. În cazul celui de-al doilea raport, BNM a publicat o sinteză a acestuia. Menționăm că în ceea ce ține de costul realizării acestor investigații s-a vorbit despre sume ce țin de ordinul sutelor de mii de dolari, iar mai multe partide politice și reprezentanți ai societății civile au cerut publicarea integrală a rapoartelor Kroll. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău