CCA a aplicat amenzi mai multor posturi TV pentru reflectarea neechilibrată a campaniei electorale

  • 09 Iunie 2018 11:11
CCA a aplicat amenzi mai multor posturi TV pentru reflectarea neechilibrată a campaniei electorale

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a amendat mai multe posturi de televiziune pentru încălcări admise în reflectarea campaniei electorale pentru alegerile primarilor. Decizia a fost luată vineri în baza raportului de monitorizare, care s-a desfășurat în perioada 10 mai - 3 iunie, transmite INFOTAG.

CCA a constatat că postul public de televiziune Moldova 1 a acordat inițial mai mult timp de emisie candidatului Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, dar în cadrul reflectării turului doi de scrutin, situația s-a îmbunătățit și nu a mai admis încălcări. Din acest motiv, postul Moldova 1 s-a ales doar cu un avertisment din partea CCA.

Accent TV, NTV Moldova, ExclusivTV, ITV și RTR Moldova l-au favorizat pe Ceban, iar Jurnal TV l-a favorizat pe candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase.

Pro TV a reflectat campania electorală echilibrat, însă a încălcat prevederea privind interzicerea agitației în "ziua tăcerii".

Accent TV, TVC 21, Pro TV au fost amendate cu 5 mii de lei, Exclusiv TV și RTR Moldova - cu 10 mii de lei, iar NTV Moldova și Jurnal TV au fost amendate cu 15 mii și, respectiv, 25 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău