Catedrala „Sfântul Andrei" din Kiev, trecută recent în administrarea Constantinopolului, a fost atacată cu sticle incendiare

  • 15 Noiembrie 2018 11:12
Catedrala „Sfântul Andrei

Persoane necunoscute au atacat cu sticle incendiare Catedrala "Sfântul Andrei" din Kiev, trecută în luna octombrie în administrarea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol - scrie ziarul Ukrainska Pravda.

Poliția din Kiev a fost sesizată de un paznic al bisericii, care a declarat că joi dimineață, doi bărbați necunoscuți au aruncat două cocktailuri Molotov înspre una dintre intrările în lăcașul de cult. Paznicii catedralei au încercat să-i rețină pe cei doi bărbați, însă au fost atacați cu gaz iritant-lacrimogen. Polițiștii urmează să examineze imaginile înregistrate de camerele video și să discute cu martorii incidentului, pentru a putea stabili identitatea celor doi atacatori.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Kievului, arhiepiscopul Evstrati Zoria, a scris pe pagina sa de Facebook că incidentul a avut loc în jurul orei 7:20 și că cei doi bărbați au folosit forța și gaze lacrimogene inclusiv împotriva unui preot ucrainean aflat în Catedrala "Sfântul Andrei" din Kiev.

Amintim că Rada Supremă a Ucrainei a adoptat recent o lege care prevede că biserica "Sfântul Andrei" din Kiev trece în administrarea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, după ce președintele Petro Poroșenko a propus o inițiativă legislativă în acest sens în semn de recunoștință față de decizia Patriarhului Bartolomeu I al Constantinopolului de a accepta să acorde autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău