Câte întreprinderi cu capital străin sunt în R. Moldova

  • 15 August 2018 18:54
Câte întreprinderi cu capital străin sunt în R. Moldova

Numărul întreprinderilor cu capital străin înregistrate în Republica Moldova, la data de 1 august, depășește 11 mii. În primele șapte luni ale anului, la Agenția Servicii Publice au fost înregistrate 3585 de întreprinderi noi. Datele sunt prezentate de către Departamentul înregistrare și licențiere a unităților de drept din cadrul ASP.

Cele mai multe companii provin din România – 15,4% din totalul întreprinderilor străine care activează în Republica Moldov. Pe locul doi se situează Italia, urmată de Turcia și Ucraina. În același timp, Olanda ocupă prima poziție după capitalul investit. Companiile olandeze au investit în economia moldovenească peste două miliarde de lei. Aproape două miliarde au investit  cele din Cipru, iar mai mult de un miliard și jumătate – întreprinderile italiene.

30% din companiile înregistrate au declarat ca gen de activitate comerțul cu ridicata, 23% – comerțul cu amănuntul, iar 12% – industria prelucrătoare. În agricultură s-au lansat 6% din întreprinderi, iar în transport și comunicații – 5%.

66% din întreprinderi au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău