Catalonia | Manifestație la Barcelona pentru formarea unui guvern determinat să avanseze spre secesiune

  • 12 Martie 2018 08:47
Catalonia | Manifestație la Barcelona pentru formarea unui guvern determinat să avanseze spre secesiune

Zeci de mii de catalani au manifestat ieri la Barcelona, răspunzând apelului unei asociații separatiste, pentru a cere formarea unui guvern determinat să avanseze spre secesiune, transmite Agerpres.

Potrivit poliției municipale, 45.000 de persoane au participat la marșul „Republica acum”, organizat de Adunarea Națională Catalană.

Deși au câștigat majoritatea absolută în parlamentul catalan la alegerile din 21 decembrie, partidele separatiste nu s-au înțeles pentru moment în privința învestirii unui guvern regional.


Săptămâna trecută, cele două principale partide pro-independență au ajuns la un acord pentru a avansa spre secesiune, preconizând să supună la referendum o viitoare Constituție catalană.


Ex-președintele Carles Puigdemont, destituit de Madrid pe 27 octombrie după proclamarea unei republici independente și care face obiectul unui dosar penal, s-a exilat în Belgia și, confruntat cu obstacole judiciare, a renunțat să candideze din nou la conducerea regională.
În așteptarea învestirii unui executiv, Catalonia, regiune cu 7,5 milioane de locuitori, rămâne sub administrarea directă a guvernului condus de Mariano Rajoy. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău